Volvo

Volvo | 360c – бъдещият автосамолет

360c | Volvo | НОВИНИ | ЗАД ВОЛАНА

Volvo разкриват чудата автономна кола, за която твърдят, че ще е бъдещето на придвижването. 360c променя представите как ще изглежда автомобилът, когато ние не сме зад волана. Според скандинавците, в бъдещето ще можем да релаксираме в първокласен комфорт докато пътуваме за работа и сме в трафика на час-пик – или поне така твърдят от Volvo. А те обикновено са прави.

Шведският производител представи концептът 360c, който е с дизайн на космически кораб, както отвътре, така и отвън. Колата е изцяло електрическа и автономна, и иска да постави под въпрос ефективността на полетите на къси разстояния. Volvo си представят интериора като място, на което да се извършва бизнес или като пространство, в което да се отмаря.

Навсякъде законите изискват шофьорът да е с допир до волана, независимо от възможностите на колата. Въпросът е: при инцидент в режим на автономност у кого ще се търси вината – шофьорът, производителят или създателят на софтуеъра? Volvo ще поемат отговорността, защото са убедени, че ще революционизират сегмента, но по-скоро сме далеч от тези времена.

Традициите обаче показват, че Volvo до сега не са разочаровали в почти нито един аспект и най-вече когато говорят за безопасността. Предстоят още интересни решения като това. А до тогава продължаваме с двигателите с вътрешно горене и хибридите. Като XC60 Hybrid. SUV, стандартен автомобил (като за 2018-та), изпълнен с асистенти за безопасност, адски красив и все така Volvo. Вижте защо в първия епизод на ЗАД ВОЛАНА:

Коментари