Peugeot

Peugeot | E-Legend – #нескучнобъдеще

By 24.09.2018 октомври 24th, 2018 No Comments
Нескучнобъдеще | Peugeot | НОВИНИ | ЗАД ВОЛАНА

Защото еднообразието не е част от ДНК-то на PEUGEOT, защото независим не се римува с монотонен, защото промяната на енергията няма да заличи 120 години автомобилна история, френската компания разкрива e-LEGEND CONCEPT. Тази вълнуваща визия за бъдещото удоволствие от шофирането приема облика на желан и емблематичен автомобил. Използвайки реалистичен и радикално модерен модел, тази проекция на автомобилното бъдеще подсилва гените и елегантността на наследството на марката PEUGEOT. Концептът ще бъде представен на Автомобилен салон 2018 в Париж.

100% електрически мотор

Перфектно интегриран в реалистичната визия на Марката за преминаването към друг вид енергия, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се задвижва от 100% електрически мотор. С батерии от 100 kWh моторът достига 800 Нм въртящ момент и 340 Kw мощност, разпределена между четирите колела. Това ниво на динамика позволява ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек. и достигането на максимална скорост от 220 км/ч. Пробегът на автомобила е 600 км съгласно протокола WLTP, от които 500 км са достъпни за 25 минути, благодарение на бързото презареждане. PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT култивира нагласата за нулеви технологични ограничения, предлагайки индукционно зареждане.

#Нескучнотобъдеще

Автономното шофиране ще помогне да се създадат нови преживявания в автомобила. В зависимост от типа трафик или от нагласата на водача PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ще предлага четири режима на шофиране.

Два автономни режима:
• SOFT: грижи се за комфорта на пътниците. Извеждането на дигитална информация на екраните е сведено до минимум,
• SHARP: прецизно и динамично поведение на автомобила. Максимална свързаност с дигиталната среда (социални мрежи, график и др.).

В автономен режим интериорната конфигурация на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT адаптира:
• благодарение на технологията за електрическо кормилно управление, воланът са прибира под високоговорителя, за да освободи напълно 49-инчовия екран,
• наклона на предните седалки,
• страничните подлакътници се изваждат автоматично, освобождавайки голяма зона за съхранение на вещи и зона за индукционно зареждане на смартфони,
• основните бутони за управление остават достъпни през централната конзола, вградена в седалката на водача.

Два механични режима:
• LEGEND: режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupé и извеждане на дигитално обработено дърво на различните екрани,
• BOOST: динамично и стимулиращо шофиране благодарение на мощния електрически мотор. 180-градусово всепоглъщащо преживяване с проектиране на пътя върху един голям екран.

Атлетичен и чувствен облик

Отпред външният вид на автомобила е разпознаваем, благодарение на визуален подпис с ноктите на лъва и два двойни модула. Техническата зона е разположена под предните фарове и включва всички функции на системите в помощ на водача. Цялата предна маска е обградена от предните калници и разделена на две от черна алуминиева греда – наследство от хромираната броня от неръждаема стомана. Отзад емблематичният визуален подпис на PEUGEOT също е с ноктите на лъва, в изцяло технологичен стил. Третият стоп, разположен в горната част на задното стъкло, се простира по цялата му широчина с многоребрен дизайн, отразяващ сам себе си.

Страничните части са обработени на 3 нива с удължаване на техническата платформа в долната част и голямо стъкло, вдъхновено от съотношението ламарина/стъкло при PEUGEOT 504 Coupé. Тези големи стъкла красиво изпълват интериора на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT със светлина. Арките на колелата са вдлъбнати и тази отпред включва въздуховод. Това е подчертано от метална арка, обгръщаща страничните стъкла и подсилваща задното стъкло, обградено и фасетирано. Видим отвън екран под крайната част на предното стъкло, извежда персонализирано приветствие и нивото на заряд на автомобила преди потегляне. Той също така предупреждава хората отвън, че автомобилът шофира в автономен режим. Механизмът за контролиране на вратата чрез докосване е елегантно скрит в страничното стъкло.

Размерите на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT са (в милиметри):
• дължина: 4650,
• широчина: 1930,
• височина: 1370,
• междуосие: 2690.

Колелата са с 19-инчови джанти и гуми MICHELIN® в размер за масово производство. Реализъм и правдоподобност.

Обгръщащо и топло усещане

Разположен из целия интериор, дигиталният материал е разделен на две основни теми: мрежи с линии, подобни на бронз, или мрежи с линии, имитиращи дърво за мебели. Той се излъчва на 16 екрана с различни размери, например: 49-инчов извит екран под предния волан за пътниците, 29-инчови във вратите или 12-инчов на всеки сенник. Дигиталните материали са старателно обмислени, за да пасват перфектно и да се сливат в купето. Централната конзола осигурява достъп до основните функции за шофиране чрез въртящ се контролер и 6-инчов сензорен екран. Дигиталната лента отляво на волана се състои от контекстуални и конфигуруеми команди в зависимост от режима на шофиране.

Дизайнът на седалките Н и вертикалните подплънки са вдъхновени от PEUGEOT 504 Coupé: повече обем с възможно най-компактните размери, комфортно пасващи и съчетаващи лекота и стимулираща опора благодарение на употребата на мемори пяна (като костюм по поръчка). Подглавниците са напречни, регулируеми или напълно свалящи се и интегрирани в седалката.

Интуитивният i-Cockpit® на PEUGEOT надгражда PEUGEOT i-Cockpit®, характерен за моделите на марката. Той включва слушалки с 3 копчета и ултра компактен волан.

Високи стандарти за материалите

С цел предлагане на елегантен и блестящ интериор изборът на дизайнерите се фокусира върху по-топли материали в противовес на студените дигитални материали: отдръпване от яростното състезание за дигитализиране на всичко.

Кадифето се завръща! Избрано заради коприненото и приятно усещане при допир, коприненото кадифе е интелигентно комбинирано с модерна технологична основа, която предлага повече свобода за декорация. Тази тъкан е изтъкана дигитално и специално за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT от блестяща нишка, напомняща оттенъка на кадифето. Същият материал може да бъде открит в PEUGEOT 3008 или 5008.

Горните части и рамките на вратите са изработени от дърво палдао от HERVET MANUFACTURIER®. Направено от възобновяеми гори, това екзотично дърво напомня мебелите от 60-те години от палисандрово дърво или абанос. Тъмните жилки на този вид подчертават тюркоазеното синьо на седалките и на пода. Тази модерна интерпретация на дървото напомня на бордните табла на PEUGEOT 3008, 5008 и 508 с ниво на оборудване GT.

Свързаност и озвучаване

В партньорство със SOUNDHOUND Inc.®, лидер в технологиите за изкуствен интелект, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ще предлага личен асистент с гласово управление за автономно шофиране. Накратко, водачът ще може да променя стила си на шофиране, да слуша любимия си плейлист или дори да отваря и затваря електрифицираните врати на автомобила. Системата отговаря с дигитализирания глас на Жил Видал (директор „Стил“ в PEUGEOT) и включва 17 езика. Версия, адаптирана за автомобилите в серийно производство, ще бъде налична за продуктите с марка PEUGEOT до 2 години.

PEUGEOT и FOCAL подготвят звука на бъдещето, съчетавайки търсене и иновации за уникално аудио преживяване. Какъвто и да е източникът, акустичната архитектура на FOCAL® гарантира оптимално разпръскване на звука. Предвещавайки бъдещето на вградения звук, системата на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT е специално проектирана да предлага две нови безпрецедентни аудио функции:

• „разпределяне“, което позволява изпращането на навигационни съобщения само на водача например, докато другите пътници слушат музика,
• „зониране“, което позволява пълната индивидуализация на съдържанието, поставяйки всеки пътник в негов звуков балон без външни смущения.

Източник: PEUGEOT

Коментари