Mini

Mini | Mini(в)Brexit

От BMW потвърдиха, че заради поддръжка и опасения от Brexit-без-сделка ще затворят завода на Mini в Оксфорд на 1 април 2019 г. – веднага след влизането в сила на решението Великобритания да се оттегли от Европейския съюз. Това е поредният голям концерн, който да изпитва колебания за предстоящото събитие.

От компанията обясниха, че планираното затваряне на завода е, за да бъдат направени подобрения и да бъде презареден с части. Причината да е точно след Brexit е, за да се “предотвратят проблеми с доставките при настъпване на сценарий без сделка“.

В компанията не вярват, че ще се стигне до такъв развой, но в същото време искат да бъдат подготвени за това. BMW напомниха колко важен е Острова за тяхната продукция, но в същото време подготвиха специален екип, който да анализира евентуални щети за BMW, Mini и Rolls-Royce при недобра икономическа ситуация.

Около 200,000 Mini се строят годишно в Оксфорд и 20 Rolls-Royce на ден в Западен Съсекс. Развоят на събитията ще е много интересен и ще разкрие евентуалните нови хоризонти пред индустрията. През 2017-та в UK са произведени общо 1,67 милиона автомобила, 80% от които се изнасят и 55% от тези за ЕС.

Коментари