Mercedes

Легендарният SLR се завръща?

След справка в патентното ведомство на САЩ става ясно, че на 1 март тази година, Daimler са регистрирали „SLR“ и това задава въпроса дали легендарния модел няма да бъде възроден. Все още няма потвърдена информация за подобни намерения, но коментарите сред чуждестранните медии събуждат такива реакции във феновете на германския производител.

Mercedes SLR за първи път е използван през 50-те години на миналия век като състезателен автомобил. Вдъхновен е от W196, който участва във Formula 1 през 1954 и 1955. Uhlenhaut Coupe е най-бързата кола за времето си, достигайки до 290 км/ч. Мерцедес възродиха Sport Leicht-Rennen (SLR) преди повече от 10 г. с амбицията да направят coupe и roadster.

Прави впечатление, че в последно време Mercedes запазват правата върху много наименувания. Последните такива, за които има потвърдена информация, са: O-Class, GSL 600, GLS 680, S680, C53 и EQ. Регистрирани са и S73, G73 и GLS73.

Все още не е ясно дали компанията ще ги вкара в приложение, но се говори, че моделите „73“ ще бъдат с две турбини, 4-литрови, V8, хибрид, с повече от 800 к.с. Никой не може да каже какво ще покаже времето, но заявката на концерна е изключително сериозна.

Коментари