Citroen

Citroen | AMI ONE – бъдещето на града

Citroen представят изцяло електрически 2-местен концепт, който следва да преобърне представата за придвижване в града. AMI ONE попада в най-ниската категория превозни средства и ще може да се управлява от 16-годишни. Френският производител се опитва да възстанови спомена за легендарния модел 2CV.

AMI ONE е с дължина 2,5 м, което е с почти 20 см по-малко от ForTwo на Smart. Колата ще тежи 425 кг и ще достига скорост до 45 км/ч. С едно зареждане на батерията ще могат да се изминават до 100 км. Всичко в колата е минималистично и ориентирано към смартфон интеграция.

В интериора няма нищо конвенционално. Телефонът ще се поставя във волана, от където ще се контролират функциите на колата. Според Citroen хората от града не ползват багажниците на колите си толкова често и поради тази причина са оставили корите на вратите и съседната седалка за товар.

Според думите на дизайнерите AMI ONE е концентриран върху младата генерация, която не е толкова пленена от колите, но все пак търси начини за транспорт. Автомобилът може да бъде закупен или отпуснат под наем/лизинг чрез платформа за споделени пътувания. AMI ONE – „първи приятел“ (френски – пр.)

Коментари